BTL 6000 TR-Therapy Elite

Η συσκευή BTL-6000 TR-Therapy μεταφέρει την υψηλής συχνότητας ηλεκτρομαγνητική ενέργεια στον επιθυμητό ιστό η οποία οδηγεί σε επιλεκτική θέρμανση του. Στις συχνότερες ενδείξεις περιλαμβάνονται ο τοπικός μυϊκός σπασμός, τα trigger points, η μυαλγία, η τενοντίτιδα, ο αυχενικός πόνος και το μετα τραυματικό οίδημα. Ο συνδυασμός των  χειρισμών του θεραπευτή και της συσκευής BTL-6000 TR-Therapy κάνει αυτή την θεραπευτική μέθοδο την πιό σύγχρονη θεραπεία με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Η συσκευή αυτή αποτελεί το νέο, εξελιγμένο και πιο ισχυρό μοντέλο της εταιρείας το οποίο προσφέρει ακόμα περισσότερα πλεονεκτήματα. 

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ

Σύμφωνα με το μοντέλο θεραπείας, επιτυγχάνονται ρεύματα μετακίνησης ηλεκτρικών φορτίων που βρίσκονται στους ιστούς υπό την μορφή ιόντων. Το ρεύμα μετακίνησης δεν προκαλείται από άμεση επαφή σε αντίθεση με άλλες συσκευές, αλλά ως αποτέλεσμα της μετακίνησης των ηλεκτρικών φορτίων μέσα στους ιστούς του σώματος. Με αυτόν τον τρόπο η συσκευή παράγει ενδογενώς θερμότητα ενώ όλα τα άλλα φυσικά μέσα ως σήμερα εκπέμπουν ενέργεια η οποία μεταφέρεται στο εσωτερικό του σώματος από την συσκευή. Με άλλα λόγια με τη  θεραπεία Tecar η θερμότητα δημιουργείται από το ίδιο το σώμα του ασθενή. Αυτή η διεργασία κάνει τη θεραπεία πιο αποτελεσματική,σαφώς πιο γρήγορη, πιο εντοπισμένη και πιο επιλεκτική είτε επιφανειακά είτε εις βάθος, αναλόγως με τον στόχο του φυσικοθεραπευτή.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΥ

Δύο διαφορετικά ηλεκτρόδια (χωρητικό και αντιστατικό) της θεραπείας στοχευμένων ραδιοσυχνοτήτων παρέχουν ακριβή και αποτελεσματική θεραπεία σε οποιοδήποτε επίπεδο ιστού. Το χωρητικό ηλεκτρόδιο χρησιμοποιείται σε δομές του σωμάτος που παρουσιάζουν μεγάλη περιεκτικότητα σε υγρό, όπως ο μυϊκός, ο αγγειακός κι ο νευρικός ιστός. Το αντιστατικό ηλεκτρόδιο δρα σε ιστούς που παρουσιάζουν μεγάλη αντίσταση, όπως οι σύνδεσμοι, οι τένοντες, ο χόνδρος και τα οστά. 

Η συσκευή BTL-6000 TR-Therapy μεταφέρει την υψηλής συχνότητας ηλεκτρομαγνητική ενέργεια στον επιθυμητό ιστό η οποία οδηγεί σε επιλεκτική θέρμανση του. Είναι αποδεδειγμένο επιστημονικά ότι αυτό προκαλεί ανακούφιση από τον πόνο, μυϊκή χαλάρωση, μείωση οιδήματος καθώς και αναγέννηση και επούλωση των τραυματισμένων ιστών. Πιο αναλυτικά έχει επίδραση στη:

  • ΜΥΪΚΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗ Το ακριβές και επιδιωκόμενο αποτέλεσμα των ραδιοσυχνοτήτων στις ίνες ενός υπερτονικού μυ είναι η άμεση χαλάρωση τους. Η επίδραση της μυοχαλάρωσης βασίζεται κυρίως στην αγγειοδιαστολή η οποία εμφανίζεται άμεσα κατά την διάρκεια της θεραπείας και είναι υπεύθυνη για την υψηλότερη παροχή θρεπτικών ουσιών στους ιστούς

  • ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΟΥΛΩΣΗ ΙΣΤΩΝ Η επιτάχυνση του μεταβολισμού των ιστών είναι ενα φυσικό και πολύτιμο αποτέλεσμα της θεραπείας. Οδηγεί σε ταχύτερη επούλωση του τραυματισμένου ιστού και σε ταχύτερη απορρόφηση των αιματωμάτων μετά τον τραυματισμό.

  • ΜΕΙΩΣΗ ΟΙΔΗΜΑΤΟΣ Τα τοιχώματα των αρτηριδίων είναι σε αγγειοδιαστολή επιτρέποντας την αυξημένη τοπική αιμάτωση. Αυτό οδηγεί σε αύξηση της λεμφικής παροχεύτεσης και στη συνέχεια σε μείωση του οιδήματος.

  • ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΟ Το κύριο αποτέλεσμα της θεραπείας με στοχευμένες ραδιοσυχνότητες είναι η ανακούφιση από τον πόνο, ως αποτέλεσμα της μυϊκής χαλάρωσης, της μείωσης του οιδήματος, της αναγέννησης των ιστών και της επούλωσης τους.

Η θεραπεία με στοχευμένες ραδιοσυχνότητες προσφέρει ένα νέο πλάνο θεραπείας, επιτρέποντας τον αποτελεσματικό συνδυασμό των δεξιοτήτων του θεραπευτή με την χρήση της συσκευής. Το αποτέλεσμα της θεραπείας βελτιώνεται σημαντικά μέσω αυτής της ταυτόχρονης δράσης και η θεραπεία φέρνει άμεσα και μακροχρόνια αποτελέσματα.

 

TR-T ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΑΛΑΞΗΣ

Η θεραπεία με στοχευμένες ραδιοσυχνότητες σε συνδυασμό με τις τεχνικές μάλαξης μαλακών ιστών, ενισχύει το θεραπευτικό αποτέλεσμα με την αύξηση της αιμάτωσης, των θρεπτικών ουσιών, του οξυγόνου και την ενίσχυση της άμυνας στην περιοχή. Ο συνδυασμός αυτός οδηγεί στην ταχύτερη και ευκολότερη απομάκρυνση της μυϊκής υπερτονίας.

 

TR-T ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Η θεραπεία με στοχευμένες ραδιοσυχνότητες βοηθά στην ανακούφιση των trigger points και των μυϊκών σπασμών που εμποδίζουν να ανακτηθεί το πλήρες εύρος κίνησης των αρθρώσεων. Για παράδειγμα η χρήση στοχευμένων ραδιοσυχνοτήτων σε συνδυασμό με παθητική διάταση των βραχημένων μυών οδηγεί στην ανακούφιση τους και αυξάνει άμεσα το εύροςn κίνησης τους.

 


Συνδυάζοντας την θεραπεία στοχευμένης ραδιοσυχνότητας με ισομετρικές ή ισοτονικές μυϊκές συσπάσεις επικεντρώνει την υπερθερμία στον στοχευμένο μυ . Για κάθε ασθενή καταρτίζεται εξατομικευμένο πρόγραμμα ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες του.

 

Σε γενικές γραμμές, για άμεσα αποτελέσματα απαιτούνται 5-7 συνεδρίες, 2 φορές την εβδομάδα. Η κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 15-35 λεπτά. Η θεραπεία Tecar δεν αποτελεί μια αποκλειστική θεραπεία αλλά μέρος ενός ολοκληρωμένου φυσικοθεραπευτικού προγράμματος. Η θεραπεία Tecar αντενδείκνυται σε γυναίκες που διανύουν περίοδο εγκυμοσύνης και σε άτομα με βηματοδότη.