ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

11

Καθώς το μυοσκελετικό σύστημα δεν αποτελείται μόνο από οστά και μύες, ως μυοσκελετική πάθηση ορίζουμε την κατάσταση κατά την οποία παρουσιάζεται δυσλειτουργία των οστών, των μυών, της περιτονίας, των συνδέσμων, του θύλακα, ή των ιστών όπως του μυϊκού, οστίτη και γενικά των γύρω δομών που υπάρχουν στο ανθρώπινο σώμα.

Για παράδειγμα τέτοιου είδους προβλήματα είναι η οσφυαλγία, το αυχενικό σύνδρομο, οι τενοντοπάθειες, οι αρθρίτιδες, οι αρθροπλαστικές, τα κατάγματα, κ.α.

Στόχος μας είναι η άμμεση ανακούφιση του πόνου από την πρώτη μάλιστα συνεδρία χρησιμοποιώντας παυσίπονα, μηχανήματα και χειρισμούς ή τεχνικές διαχείρησης της φλεγμονής.
Μετέπειτα στοχεύουμε στην αποκατάσταση της λειτουργηκότητας, στην αύξηση της κίνησης και την σταδιακή επαναφορά της πάσχουσας περιοχής στα φυσιολογικά επίπεδα μέσω 1. Των ειδικών τεχνικών κινητοποίησης (Ackerman method) και της θεραπευτικής μάλαξης 2. Των δια χειρός τεχνικών (Ackerman method, Ergon technique, θεραπευτική μάλαξη κ.α.).
Τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό βήμα για την πλήρη αποκατάσταση είναι η εκμάθηση του προγράμματος θεραπευτικής άσκησης στον ασθενή, η οποία στοχεύει τόσο στην αποκατάσταση όσο και στην πρόληψη ώστε να αποφύγουμε την υποτροπή του προβλήματος στο μέλλον.

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΜΑΣ