Η Οστεοπαθητική είναι η επιστήμη εκείνη που ασχολείται με τη μηχανική, τη στατική και τη δυναμική του ανθρώπινου σώματος. Βασική της αρχή είναι ότι η καλή υγεία του ανθρώπου εξαρτάται από τη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος καθώς εκείνο είναι που ελέγχει και όλα τα υπόλοιπα συστήματα του οργανισμού. Η Οστεοπαθητική μπορεί να εφαρμοστεί ώστε να αντιμετωπίσει αιτίες μυοσκελετικών προβλημάτων, προβλήματα στο πεπτικό σύστημα, προβλήματα από άγχοςε, μπορεί επίσης να εφαρμοστεί σε εγκύους, λεχώνες ακόμα και σε νεογέννητα.

Η Χειροπρακτική είναι η τέχνη εκείνη που «εκμεταλλεύεται» την ικανότητα του οργανισμού να αυτοθεραπεύεται και εξετάζει τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στις μυοσκελετικές δομές του οργανισμού και τη λειτουργία τους. Ενώ υπάρχουν πολλές τεχνικές, η κύρια θεραπεία βασίζεται στους χειρισμούς του χειροπρακτικού ο οποίος στοχεύσει στην επαναφορά των τόξων της σπονδυλικής στήλης στη φυσιολογική τους θέση.

Ο Dr Ackermann προκειμένου να βοηθήσει στην αποκατάσταση των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης και των περιφερικών αρθρώσεων, συνδυάζοντας και την σπλαχνική κινητοποίηση, έφτιαξε ένα πρωτόκολλο συνδυάζοντας τις δύο παραπάνω τεχνικές – φιλοσοφίες – επιστήμες, την Οστεοπαθητική και την Χειροπρακτική. Η τεχνική Ackermann χρησιμοποιείται για την αποκατάσταση μυοσκελετικών πόνων και παθήσεων. Πρόκειται για σύστημα οστεοπαθητικών χειρισμών και ήπιας χειροπρακτικής η οποία εφαρμόζεται σαν πρώτη αντιμετώπιση σε περίπτωση επώδυνων μυοσκελετικών παθήσεων. Το σημαντικό της πλεονέκτημα είναι ότι απελευθερώνει άμεσα την κίνηση και μάλιστα χωρίς να προκαλεί πόνο.

 

Ο Φυσικοθεραπευτής εφαρμόζει στον ασθενή:

  • Κλινική εξέταση

  • Ψηλάφηση

  • Διαγνωστικά τεστ

στην οσφυϊκή, θωρακική και αυχενική μοίρα και στις περιφερικές αρθρώσεις.

 

Η τεχνική Ackermann είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη στους ασθενείς που βρίσκονται στην παιδική ηλικία και έτσι επιτυγχάνεται η οριστική αντιμετώπιση μιας δυσλειτουργίας. Τα οφέλη της θεραπείας με την τεχνική Ackermann διατηρούνται στο χρόνο ενώ παράλληλα μειώνουν την πιθανότητα υποτροπής διαφόρων επώδυνων συνδρόμων στο μέλλον.

 

Οι παθήσεις

Με την τεχνική Ackermann μπορούν να αντιμετωπιστούν διάφορες παθήσεις και εμβιομηχανικές αποκλίσεις, όπως:

  • Οσφυαλγία

  • Ισχιαλγία

  • Δισκοπάθεια

  • Πονοκέφαλος – ημικρανία

  • Σκολίωση

  • Διαταραχές των άκρων

  • Κ.α

 

 

Η μέθοδος χειροπρακτικής που έχει εφεύρει ο DrAckermann διδάσκεται σε Φυσικοθεραπευτές και Ιατρούς σε όλο τον κόσμο, επιβεβαιώνοντας έτσι τα εκπληκτικά της αποτελέσματα.

Related Posts